De echte kenners zullen zeggen dat deze paella van de barbecue wat 'over-the-top' is. Wij vinden hem echter zó lekker met én vlees én vis én chorizo, dat we hem graag met je delen.....
INGREDIËNTEN
• 250 gram paella rijst
• gekruide kippenpootjes en/of kippendij en/of (inkt)vis
• 10 gamba’s
• 100 gram chorizo
• 1/2 citroen
• 1 rode paprika
• 150 gram diepvries doperwten
• Paar saffraandraadjes
• 4 anjovisfilets
• Halve spaanse peper
• 2 gepelde tomaten
• 1 liter kippenbouillon
• 100 ml witte wijn
• 3 teentjes knoflook
• 1/2 ui
• 1,5 el paprikapoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• Handje peterselie
• Zout
• Peper
• Olijfolie
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, spaanse peper, paprika’s en anjovisfilets fijn. Snijd ook de peterselie en houd apart. Snijd de chorizo in plakjes en halveer deze plakjes nogmaals. Snijd ook de ontvelde tomaten fijn en de citroen in partjes (en snij evt. de kippendij in blokjes als je erdoor wilt).
Bak de gamba’s 2 minuten per kant op de barbecue totdat ze mooi roze zijn. Bak ook de kippenpoten tot ze gaar zijn. Houd beide even apart.
Zet een paellapan op de oneQ Flame gasbarbecue of je oneQ Wokbrander. Gebruik een middelmatige vlam. Doe nu wat olijfolie in de pan. Fruit als de olijfolie warm is kort de ui aan (en bak evt. kort de kippendijblokjs aan). Voeg dan de knoflook, anjovisfilets en spaanse peper toe. Bak deze kort mee en voeg dan de paprika, chorizo en doperwten toe. Bak dit een paar minuten, zodat de paprika gaar is. Voeg nu de paella rijst toe.
Blus af met witte wijn en voeg de tomaten toe. Kneus de saffraandraadjes wat met je vingers en voeg ook toe. Nu voeg je een deel van de kippenbouillon toe, zodat de paella net onder staat. Kruid het gehele gerecht met de paprikapoeder.
Zet de barbecue of wokbrander op lage stand en vanaf nu niet meer roeren!
Kook het vocht iedere keer in en voeg dan weer extra toe. Proef af en toe of de rijst al gaar is. Normaliter zal dit ca. 45 minuten duren
Als de rijst gaar genoeg is laat je de paella inkoken tot het gewenste niveau. Leg ondertussen de gamba’s en kippenpootjes vast op de paella om weer op te warmen.
Haal de pan van de barbecue. Voeg nog de partjes citroen toe en
garneer alles met peterselie.
Heerlijk; eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties